joi, 17 noiembrie 2016

Studenții înscriși la universități din București vor putea beneficia de o bursă în valoare de 500 de lei de la Primăria Capitalei, conform unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General

Bursă de 500 de lei pe lună pentru studenții care învață în București. Care sunt condițiile
Studenții înscriși la universități din București vor putea beneficia de o bursă în valoare de 500 de lei de la Primăria Capitalei, conform unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul General. Este vorba despre implementarea programului „Parteneriat între generaţii în municipiul Bucureşti”, aprobată cu 32 de voturi pentru, 10 abţineri şi 5 voturi împotriva.
Programul își propune sprijinirea studenţilor, dar și a persoanelor vârstnice singure şi a copiilor ce provin din familii defavorizate din Capitală. 
Tinerii vor putea beneficia de bursă în schimbul unei prestații sociale destinate seniorilor sau familiilor cu copii.
Primul palier se adresează studenților care locuiesc în gazdă la un cetățean senior, pe care îl ajută la procurarea de medicamente și, o dată, pe săptămână îl ajută să se deplaseze la prieteni sau la un spectacol. În schimbul acestor lucruri, studentul va primi suma amintită, pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și întreținerea.
Al doilea palier se adresează studenților care fac meditații cu elevi din familii ce nu au posibilitatea să achite cursuri sau o pregătire suplimentară la limbi străine, informatică, română sau matematică.
"Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitării venite din partea studenţilor, pentru a fi sprijiniţi de Municipalitate în sensul depăşirii unor probleme financiare. Aşa cum ştim, seniorii au nevoie de îngrijire, au nevoie de companie, iar studenţii au nevoie de bani, pentru că nu toţi lucrează, nu toţi provin din familii care au resurse financiare. Am înfiinţat deja o adresă de e-mail unde se pot trimite solicitările pentru a aplica pentru acest program-parteneriat între generaţii, adresa fiind parteneriatintregeneratii@pmb.ro .Studenţii care vor fi incluşi în proiect vor beneficia de o bursă în valoare de 500 lei pe lună, iar bugetul total al proiectului va putea fi anunţat după evaluarea tuturor aplicanţilor. Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. În acest moment, în Capitala sunt 170.353 studenţi, 130.475 la stat şi 39.878 în mediul privat”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Autoritățile au deja planuri pentru continuarea demersurilor în vederea sprijinirii studenților din București. „În perioada următoare voi veni cu un proiect în fata CGMB prin care studenţii să poate să beneficieze de o bursă pentru achiziţia de cursuri pentru participarea la cursuri de formare profesională şi care să nu fie condiţionată de o prestaţie specială. Acest proiect îl discutam acum cu asociaţiile studenţeşti şi va fi supus la vot la o altă şedinţa CGMB. Ne dorim astfel să nu se creeze senzaţia că vor fi sprijiniţi numai studenţii care au anumite probleme financiare, ci şi cei care vor să fie ajutaţi să se poată perfecţiona. Bucureştiul este cel mai mare centru universitar din ţară, dorim să îi sprijinim pe tineri, aşa cum am făcut-o şi prin faptul că Municipalitatea va construi locuinţe pentru tineri şi locuinţe sociale. Ne dorim ca tinerii  să nu mai plece din ţară, să găsească aici un mediu plăcut şi adecvat”, a mai spus Gabriela Firea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu